Teszteltük mit tud a Philips Eyecare Mallet

A Philips az Eyecare családdal az asztali lámpák új generációját alkotta meg. A holland gyártó ezen termékei nem csak kivételesen szépek, de roppant innovatívak is. Az Eyecare lámpák ugyanis a Philips egyedülálló optikai megoldásának köszönhetően egyenletes eloszlású szórt fényt biztosítanak a bevilágított terület egészén, amely segítségével csökkennek a vakító fényhatások, a tükröződés, szemünket sokkal kevésbé terheljük, koncentrációnk jóval tovább fenntarthatjuk. Ebben segítségünkre van a lámpatestekbe épített 5500K színhőmérsékletű, 1100 lux fényáramú LED-es fényforrás, amelynek hűvös, kékes színű fénye legközelebb áll a természetes nappali fényhez.

összecsukva és a fényerőszabályzó

Az Eyecare lámpák megalkotása során a jövőbe mutató technikai és optikai megoldásokat modern, letisztult formavilágú lámpatestekbe csomagolták, közülük is kiemelkedik azonban arányaival, határozott vonalaival és lekerekített éleivel tesztünk alanya, a Mallet.

Az, hogy a Mallet – ahogy a többi Philips Eyecare lámpa is – a prémium szegmenst képviseli, már a kicsomagolásnál feltűnik. A felhasznált műanyagok minősége kitűnő, az összeszerelési minőség pedig hibátlan. A Mallet fekete és fehér színekben kapható, a tesztelt példány az utóbbi színben pompázott. A lámpatest 270 fokos szögben forgatható és akár teljesen összecsukható, így a beállítási lehetőségek tárháza szinte végtelen, legyenek azok kisebb vagy nagyobb méretűek, a Mallet a legtöbb íróasztalon megtalálja a helyét. Apró érdekesség, hogy a lámpatest fehér és szürke műanyagainak színe megegyezik az iPhone-oknál használt színekkel. Azt, hogy ez véletlen egybeesés, vagy tudatos döntés a Philips gyár részéről, ki-ki döntse el maga. A lámpatest hátuljába szerelt USB-csatlakozó azonban egészen biztosan a gyár mérnökeinek figyelmessége. Használata teljesen egyértelmű és a tesztidőszak tapasztalatai alapján bátran kijelenthetjük, nagyon kényelmes is, segítségével ugyanis úgy tölthetjük lemerülőben lévő telefonunkat, táblagépünket, mp3 lejátszónkat vagy egyéb elektromos eszközünket, hogy az végig a közelünkben, a kezünk ügyében lesz. A mai energiafaló mobileszközök időszakában igen hasznos extra ez.

Az ergonómia és a praktikum tehát ötös, a Mallet-nak azonban a fő cél, a világítás funkciójának ellátása során sincs oka szégyenkezésre, sőt! Az 5.5 Watt teljesítményű integrált LED – ami jelen pillanatban a legkevésbé energiapazarló, így a leginkább környezetbarát világítási megoldás – az Eyecare család többi tagjához hasonlóan tesztalanyunkban is 5500K színhőmérsékletű, kékes, hideg fényt bocsát ki magából, amely segíti a koncentrációt és az összpontosítást. A pár napos teszt során kiderült, hogy a gyár állítása teljes mértékben igaz, egy-egy éjszakába nyúló munkanap sokkal kevésbé volt megterhelő, mint a korábban használt íróasztali lámpák társaságában. Ebben segítségünkre van a lámpába szerelt tökéletes fényforrás mellett a beépített fényerő-szabályozó is, amely segítségével öt előre beállított opció közül választhatjuk ki a szemünknek és az éppen végzett tevékenységhez leginkább megfelelő fényerősséget.

Összegezve a Philips Eyecare Mallet tökéletes választás mindazok számára, akik olyan íróasztali lámpát keresnek, amely nem csak energiatakarékos és jól mutat az íróasztalon, hanem tökéletesen, a szemet leginkább kímélve világítja meg a munkaterületet.

tökéletes design és fény

Usb töltő

használat közben

 

Forrás: alkonylampa.hu