Üdvözlöm a Kekon Kft. honlapján!

Kecskeméti Ferenc vagyok, a Kekon Kereskedelmi Kft. alapítója és ügyvezetője. Cégünk elsősorban világítástechnikai termékek kis-, és nagykereskedelemével foglalkozik, a Philips Magyarország Kft. legnagyobb világítástechnikai és elem partnereként.

Csaknem 20 évvel ezelőtt meghatároztuk azokat a minőségi elvárásokat, amelyek a mai napig ügyfeleink megelégedettségét szolgálják, miközben termékkínálatunkat, szolgáltatásaink körét folyamatosan bővítjük, így a magyarországi világítástechnikai piac egyik meghatározó beszállítójaként, országos logisztikai hálózatot működtetünk.

Tevékenységeink

 1. Philips világítástechnikai termékek nagykereskedelme: fényforrások, lámpatestek, tartozékok (előtét, gyújtó stb.)
 2. Hazai és import világítástechnikai termékek kereskedelme
 3. Villanyszerelési anyagok forgalmazása (Schneider, Prodax stb.)
 4. Philips elemek nagykereskedelme

Szolgáltatásaink

 1. Egyedi ügyfélkezelés az ajánlatok készítésétől az áruszállításig
 2. Kiváló minőségű termékek kedvező áron
 3. Philips világítástechnikai újdonságok bemutatása
 4. Energiatakarékossági tanácsadás

A Kekon csapatának nevében üdvözlettel:

Kecskeméti Ferenc

A Kekon Kereskedelmi Kft. 1993. szeptember 22-én alakult (bejegyezve 1993. november 2-án a Csongrád Megyei Bíróságon, mint Cégbíróságon a Cg. 06-09-002576 cégjegyzékszámon), magyar tulajdonú cég. Kecskeméti Ferenc, mint alapító, és jelenleg is ügyvezetője a cégnek, magas minőségi elvárásokat támasztott vállalkozásával szemben, melyet munkatársai is átvettek, és mai napig szigorúan betartanak. A Kekon Kft számára mindig is a vevő volt a középpontban, és az ő megelégedése.

A Kekon Kft. fő tevékenységi köre a világítástechnikai kis-, és nagykereskedelem. Az elmúlt évek folyamán a Philips Magyarország Kft legnagyobb világítástechnikai és elem partnerévé nőtte ki magát. Fontos megjegyezni, hogy nem csak a termékkínálat bővült, de a szolgáltatások köre, és minősége is javult. Mára a magyarországi világítástechnikai piac egyik meghatározó tagja lett a Kekon Kft.

A Kekon Kft. tevékenységi körébe tartozik:

 1. Philips világítástechnikai termékek nagykereskedelme: fényforrások, lámpatestek, tartozékok (előtét, gyújtó stb.)
 2. Hazai és import világítástechnikai termékek kereskedelme
 3. villanyszerelési anyagok forgalmazása (Schneider, Prodax stb.)
 4. Philips elemek nagykereskedelme

Amit nyújtani tudunk:

 1. Kiemelt ügyfélkezelés az ajánlatadástól a szállításig, esetlegesen felmerülő egyedi igények kiszolgálása
 2. Kiváló minőségű termékek kedvező áron
 3. Philips világítástechnikai újdonságok bemutatása

 

A Philips a világ piacvezetőjeként az innovatív megoldások híve, ennek köszönhetően energiatakarékos, környezetbarát termékekkel vagyunk jelen a piacon, melyek a jelen kor követelményeinek maximálisan megfelelnek, sőt némely esetben megoldásaink a jövőbe is mutatnak.

A Philips Világítástechnika, a cég több mint száz éves története alatt a fő üzletág maradt, folyamatos kutatási és fejlesztési tevékenységének köszönhetően több világszabadalommal rendelkezik és jelent meg velük elsőként a piacon. A cél mindig az volt, hogy a felhasználók világítás iránti igényeit optimális módon kiszolgálja.

Amit a termékeink által nyújtani tudunk:

 1. energiamegtakarítás,
 2. kiváló fénytani jellemzők,
 3. megbízható élettartam,
 4. minimalizált környezetre ártalmas anyagtartalom,
 5. speciális megoldások (pl.: kiemelő világítás).

A Kekon Kft. úttörőként kezdett el foglalkozni a végfelhasználói piaccal, ahol komoly sikereket ért el. Ezen a piacon a partnereink között megtalálhatóak a üzemeltető, karbantartó cégek, áruházláncok, bankok, irodaházak, ipari létesítmények, szállodák, éttermek, kávézók, plázák, kiskereskedelmi üzletek. Cégünk teljes körű világítástechnikai szolgáltatásokat biztosít partnereinek (tervezés, tanácsadás, hagyományos és speciális termékek beszerzése, kiszállítás az ország teljes területén, garanciális csere).

bővebben

Végfelhasználói koncepció

Végfelhasználónak tekintjük világítástechnikai szempontból azokat az ügyfeleket, akik világítástechnikai rendszereket üzemeltetnek, ezzel fényforrásokat és működtető elektronikákat, alkalmanként lámpatesteket használnak a beépített rendszer folyamatos üzemeléséhez.

Mivel a végfelhasználói igények, felhasznált termékek területeként eltérőek a következő nagyobb csoportokat, szegmenseket alakítottuk ki:

 

Ipar (nehézipartól a mezőgazdaságig, beleértve a logisztikai cégeket is)
Shop (nagyáruházaktól egészen a kisebb üzletekig)
Szálloda és vendéglátóipar (a nagyobb hotelektől a kisebb éttermekig)
Kültér (áramszolgáltatóktól a kisebb sportlétesítmények)
Iroda, közintézmények (irodaházaktól közintézményekig)

Célunk, hogy végfelhasználó partnereinkkel magas szintű kapcsolatot építsünk ki, mely nem pusztán a legjobb kondíciókkal történő beszállítást jelenti, de az üzemeltetési munkában igyekszünk partnereink válláról levenni olyan feladatokat, mely segíti a mindennapi tevékenységüket.

Igényfelmérés

Személyes megbeszélés során közösen egyeztetjük a világítási rendszer paramétereit a felhasznált termékek típusát, a beszállítási igényeket.

Beszállítói ajánlatadás

Cégünk a világítástechnikai piac egyik meghatározó szereplőjeként a legkedvezőbb, rugalmas ajánlatot tudja tenni a partnerek igényeihez igazodva raktárból vagy telephelyre szállítva, a kiajánlott termékekre garanciát vállalunk.

Világítástervezés, kivitelezés

Meglévő világítási rendszer átalakításakor, bővítésekor ill. új beruházások világításának kialakításakor a tervezést, ajánlatadást díjmentesen vállaljuk.

Üzemeltetési tanácsadás, problémamegoldás, energiaracionalizálás

A partnerkapcsolat során a világítási rendszerben fellépő problémák kezelése, javaslat a problémák elhárítására, a meglévő rendszer energia felvételének csökkentésére.

Szakmai képzések, előadások, új termékek bemutatása

Folyamatos szolgáltatásként partnereink számára szakmai továbbképzéseket, előadásokat szervezünk, mellyel biztosítjuk, hogy a gyártói információ az új termékek bevezetése eljusson ügyfeleinkhez, akik ezzel saját munkájukban tudják kamatoztatni az ismereteket.

Cégünk jelenleg 1200 viszonteladói boltnak szállít folyamatosan. Az ország déli felében nap, mint nap járják üzletkötőik a területet, hogy minél gyorsabban felvegyék a megrendeléseket, megoldják a problémákat személyesen. Kiszállítást a Kekon Kft túraszerűen oldja meg. Folyamatosan bővülő területünkön, állandóan keressük a fejlődés, és a minőségi javulás lehetőségeit.

A Kekon Kft egyik erősége a Projekt irodai szolgáltatása. Ide tartoznak a különböző kivitelezői munkák, melyeknek száma, és mértéke évről évre növekszik. Legnagyobb megrendelői a cégnek már hosszú évek óta: Pick Zrt., Szegedi Tudományegyetem, Szeged város, DÉMÁSZ Zrt., stb.

 

Cégünk a PHILIPS (és egyéb minősített) világítástechnikai eszközök – ISO 9001 tanúsított minőségbiztosítási rendszer keretében működő – nagy-kereskedője, kültéri és beltéri világítástechnikai eszközök (lámpatestek, fényforrások, működtető szerelvények, villanyszerelési anyagok, elemek stb.) forgalmazója.

Vevőink minél színvonalasabb, teljes körű kiszolgálása érdekében – Projekt Irodánk létrehozásával – tevékenységünket kiterjesztettük a villanyszerelési, világításkorszerűsítési megrendelések, projektek; műszaki előkészítésére, igény esetén a projektek megvalósításához szükséges finanszírozási ajánlat elkészítésével, a beruházás teljes „kulcsra kész” megvalósítására.

Tevékenységünk során csak minőség irányítási rendszerben működő cégek, garantált minőségű – zömében Philips, mint a világ elsőszámú világítástechnikai cége – termékei forgalmazásával, felszerelésével foglalkozunk.

 

  1. Műszaki előkészítés:
   • Kijelölt létesítmények meglévő világítástechnikai állapotának felmérése
   • MSZ és EU szabványok szerinti, új megvilágításra vonatkozó javaslat elkészítése, méretezése
   • Várható névleges energia, karbantartási költségmegtakarítás kidolgozása (kW, Ft)
   • Költségkalkuláció összeállítása (kivitelezésre; anyagköltséggel, munkadíjjal)

Tájékoztatásul megemlítjük, hogy – a világítástechnikai piacon hasonló szolgáltatást végzők zömével ellentétben – ajánlatunk műszaki tartalma nem csak „lámpatest cserére” vonatkozik, hanem egyedileg méretezett, a szakmai szabványok és ajánlások előírta megvilágításhoz igazodó új lámpatest kiosztásra, a kapcsolótól a hozzá tartozó szabványos, új hálózat kiépítésére is.

 1. Pénzügyi fedezet biztosítása:
  • Megvalósítási, finanszírozási „csomagok” kialakítása
  • A legmegfelelőbb finanszírozási forma közös összeállítása akár 0,- Ft-os induló önrésszel.
 2. Megvalósítás
  • Elfogadott ajánlat, megrendelés alapján vállalkozási szerződés keretében anyag beszállítás (lámpatestek, fényforrások, villanyszerelési anyagok, segédanyagok)
  • Kivitelezés megszervezése, bonyolítása (igény esetén megrendelő preferálta) megfelelő referenciával rendelkező helyi kivitelezőkkel
  • Dokumentált műszaki átadás-átvétel lebonyolítása, amely tartalmazza a fénymérési jegyzőkönyvet, érintésvédelmi jegyzőkönyvet, beépített és bontott anyagok bizonylatolt (leltár) átadását
  • Szükség esetén (külön megrendelés keretében) az érintésvédelmi hálózat javítását, kiegészítését

Referencia munkáink:

 1. Szeged Önkormányzati Intézmények: 2001.-ben 11 db általános és középiskola
 2. Szegedi Önkormányzati Intézmények: 2002.-ben 16 db általános és középiskola
 3. Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi kara teljes világítási és elektromos hálózatának rekonstrukciója
 4. Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi kara teljes világítási és elektromos hálózatának rekonstrukciója
 5. Pick Szeged ZRt. üzemi területein, ipari világítás kialakítások

Társaságunk 1998. októberében határozta el, hogy bevezeti az MSZ EN ISO 9002:1996-os minőségbiztosítási rendszert, amivel való megfelelőséget igazoló tanúsítási okiratot a Magyar Szabványügyi Testülettől 2000. június 14-i dátummal kaptuk meg. A folyamatos minőségügyi fejlesztéseknek köszönhetően ma már az MSZ EN ISO 9001:2000 (EN ISO 9001:2000) rendszerre van minősítve cégünk, melyet 2006. október 6-án kapott meg.

Köszönjük megtisztelő figyelmét, mellyel elolvasta rövid bemutatkozásunkat. Ha kíváncsi valamelyik területünk bővebb bemutatására, kérjük, kattintson a menüben található linkek valamelyikére.

 

Üdvözlettel
A Kekon csapat