Óvja szeme fényét


A látás a legfontosabb érzékszervünk. Kutatások bizonyítják, hogy szemünk felel a minket körülvevő információk 83 százalékának befogadásáért. Az okostelefonok, táblagépek, számítógépek és nagyképernyős televíziók elterjedésével egyre több időn keresztül nézünk erősfényű kijelzőket. Egyre tovább is dolgozunk a munkamennyiség és az oktatási elvárások növekedésével. Az ilyen modernkori életmód tényezők fokozottan igénybe veszik szemeinket és szemfáradást, szemünk megerőltetését okozzák.


Szakértők egyetértenek abban, hogy a megfelelő fényerő és fényminőség használata csökkenti a szemfáradást és segíti a koncentrálást. Eltérő tevékenységekhez másfajta fény kell – az olyan precíziós munkákhoz, mint az olvasás vagy a tanulás 500–1100 lux közötti fényerősségre van szükségünk. Ezért rendkívül fontos, hogy az íróasztal lámpa éppen a szükséges fénymennyiséghez legyen beállítva, elkerülve azokat a problémákat, melyeket a tevékenységhez mérten túl erős vagy túl gyenge fény okoz. A rugalmasság az egyénileg ideális fény beállításában tehát az egyik legfontosabb fényező egy íróasztal lámpa esetében.

 


 

Philips EyeCare – Szemorvosokkal tervezve


A Philips EyeCare egy új LED íróasztal lámpa kínálat, mely megoldás mindezekre. A világítástechnika legújabb vívmányait használja a vizuális komfort érdekében, csökkentve a sok órán keresztül történő munka okozta szemfáradást és növelve a munka hatékonyságát. A magas minőségű LED-ek és optika ideális fényt és fényerősséget nyújt, miközben csökkenti a káprázást, a szemfáradást és a fáradtságot. A modern ergonomikus kialakítás kényelmes és egyszerű használatot biztosít a mindennapokban – a Philips EyeCare elűzi a fáradtságot, de kíméli a szemét.

 

 

Termékfunkciók

 • Egyedi optika az egyenletes fényeloszlásért

  Egyedi optika az egyenletes fényeloszlásért

  Az egyedi optikának köszönhetően a Philips EyeCare asztali lámpák szórt fényt bocsátanak ki, amely egyenletesen oszlik el a munkafelületen. Ez csökkenti az egyenletlenül megvilágított felületek arányát és a vakító fényt, ami jobban fárasztja a szemet.

 • A káprázás és a szemfáradás csökkentésére tervezve

  A káprázás és a szemfáradás csökkentésére tervezve

  A Philips EyeCare asztali lámpa egyedi optikája és a kiváló minőségű, hideg fehér LED fénye kevésbé vakító, így a szemét sem kell megerőltetnie. Kellemes és a látható villódzástól mentes, ami maximálisan kényelmes a szemnek.

 • Hideg nappali fény, ideális a fókuszáláshoz és a koncentrációhoz

  Hideg nappali fény, ideális a fókuszáláshoz és a koncentrációhoz

  Tudományos eredmények igazolták, hogy az 5500 K színhőmérsékletű, hideg nappali fény és a max. 1000 lux segíti a koncentrációt fenntartva a nappali fényviszonyokkal megegyező energiaszintet és éberséget.

 • 3 fokozatú fényerő-szabályozás

  3 fokozatú fényerő-szabályozás

  Ha az olvasáshoz vagy a munkához szükséges fény intenzitásáról van szó, eltérnek az emberek elvárásai. Ezt is figyelembe véve a Philips EyeCare asztali lámpa háromfokozatú fényerőszabályozási funkcióval kapható.